Després d’una Setmana Santa i un Sant Jordi calorós, aquest 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, ha tornat la neu al Pirineu. Tal com es pronosticava, la notable baixada de les temperatures ha situat la cota de neu al voltant dels 800 metres i ha pujat fins els 1200 a primera hora de la tarda. A Puigcerdà, els carrers i teulats han tornat a quedar ben emblanquinats. I és que tot i ser ja primavera, ha tornat el fred i la neu del passat hivern, un dels més freds i amb més neu dels últims anys.

A primera hora d’aquest dijous ja havien caigut 15 cm de neu a la capital ceretana, segons dades recollides per l’estació meteorològica de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), situada al Poliesportiu.

Els trens de R3 han acumulat retards superiors als 20 minuts a causa de la neu i el fred que han afectat el pantògraf i la catenària d’aquesta línia, cosa que ha impedit sortir els dos primers trens. Segons Renfe, la cancel·lació d’aquests dos trajectes ha afectat una trentena de viatgers perquè no s’ha pogut posar un servei alternatiu per carretera.

De cares a divendres, el fred continuarà i no es descarten gelades, sobretot a la matinada. Les temperatures començaran a pujar a partir del cap de setmana tot i que diumenge hi podrien haver alguns ruixats.

El Pirineu avui