L’ajuntament de Ger vol dotar el nucli urbà d’un nou espai social i cultural per als veïns. Per això ha projectat una nova plaça i una sala polivalent a l’antic edifici de la rectoria i al terreny del darrere, que connectaran amb la plaça major del poble. El consistori va adquirir fa dos anys tota la finca al Bisbat d’Urgell, un espai en desús des de fa més de 30 anys. Amb aquesta actuació, l’equip de govern espera obrir la trama urbana de carrers estrets i dotar el municipi d’un espai lliure de cotxes.

En total, la finca fa uns 500 metres quadrats, dels quals 300 seran per a la plaça verda, 100 per a l’espai polivalent i la resta serviran per eixamplar el vial del costat. El projecte consisteix en reformar l’edifici de l’antiga rectoria, que passarà de tenir planta baixa i dues plantes a una planta baixa que donarà a la plaça major. La part superior quedarà connectada amb la zona enjardinada del darrere, que també estarà oberta pel carrer lateral. En un inici, la sala polivalent servirà per fer-hi tallers, cursos, xerrades i, fins i tot, exposicions temporals. També serà un espai vinculat amb la cuina del territori i un punt de trobada per a les mestresses de casa.

L’actuació compta amb un pressupost inicial de 300.000 euros. D’aquests, el 50% estarà subvencionat pels fons europeus Feder i la resta els aportarà l’ajuntament de Ger, que espera obtenir ajuts d’altres administracions. Des del consistori confien en reunir tot el finançament entre aquest any i el que ve i iniciar les obres el 2019.

Parlen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER

La Cerdanya, 28 de març 2017: GER PROJECTA UNA PLAÇA I UNA SALA POLIVALENT

El Pirineu avui