Aquest divendres s’han extret les darreres botelles envellides en les aigües de l’embassament de Sant Antoni.

El projecte iniciat a l’octubre del 2014 va submergir a les profunditats del pantà 172 botelles dels diferents cellers de la conca. Als set mesos d’envelliment, es va extreure la primera partida de vins per examinar el tipus d’envelliment que experimentava el vi.

La remesa extreta aquest divendres duia 29 mesos envellint a 35 metres de profunditat, l’envelliment més longeu de l’estat.

El projecte és una prova pilot per comparar les característiques organolèptiques que adopta el vi al ser envellit en aigua dolça, ja que ofereix un entorn amb unes peculiaritats òptimes per a l’envellir del vi.

Els resultats de la prova han estat molt positius, els vins envellits en aigua mostraven un color més viu i una aroma més primari, propietats molt representatives dels vins blancs.

L’èxit del projecte no descarta la possibilitat de dur-ne a terme d’altres en un futur.

Parlen al vídeo: DOLORS ECHALAR, TÈCNICA AL TEU GUST ALIMENTS PALLARS – JEROEN NAGTEGAAL, PROPIETARI VINOTECA SAUVELLA – JORDI MARTINEZ, SOMMELIER SELECTE WINE STORE

Els Pallars, 17 de març: S'EXTREUEN ELS VINS ENVELLITS SOTA AIGUA

El Pirineu avui