Com cada dilluns de Carnaval, Alp ha celebrat la tradicional escudellada popular, que enguany ha arribat a la 21a edició. Des de les vuit del matí, els restauradors del municipi han començat a preparar aquest plat típic d’hivern a la plaça del Casino, que poc a poc s’ha anat omplint de veïns i visitants. A més de les verdures, els llegums i la pasta, per fer 400 racions d’escudella calen hores de preparació i grans quantitats d’ingredients: 28 quilos de botifarra negra i blanca, 25 pollastres, 14 caretes de porc, 10 quilos de cansalada o 40 quilos de carn picada.

L’any passat l’ajuntament es plantejava traslladar aquesta celebració al Palau d’Esports i Congressos per encabir més comensals, ja que l’aforament del teatre del Casino és limitat. Finalment, però, l’equip de govern veu més adient mantenir-la al lloc de sempre per no perdre el caire popular.

A banda de les 400 racions que s’han pogut degustar al teatre del Casino, també s’han repartit racions a aquelles persones que pel motiu que sigui no es poden moure del seu domicili.
La programació de Carnestoltes a Alp també ha inclòs ball de disfresses, una rua infantil i aquest dimarts ha tingut lloc una sardinada popular i la crema del rei Carnestoltes.

Parlen al vídeo: GABRIEL CAMACHO, CUINER – RAMON MOLINER, ALCALDE D’ALP

La Cerdanya, 28 de febrer 2017: ESCUDELLA POPULAR DE CARNESTOLTES A ALP

El Pirineu avui