Tradicionalment, aquest dijous és el dia de menjar botifarra d’ou i coca de llardons.
Malauradament, sembla que com altres tradicions, s’hi està perdent, i és la gent de més edat la que encara adquireix aquests productes en un dia com aquest.

La botifarra d’ou és l’altre element que no pot faltar a taula si volem seguir les tradicions, la botifarra d’ou una variant de la botifarra blanca o botifarra cuita, o l’anomenada ‘de perol’ amb la inclusió d’ous frescos, en quantitats variables segons la casa.

Antigament era molt comú que els infants fessin captes d’ous per les cases, per elaborar les truites i la resta d’exquisideses de la jornada.
El refranyer popular fa referència a aquesta jornada tot dient: ‘Per Dijous Llarder, botifarra menjaré’ i ‘Per Dijous Gras, botifarra fins al nas’

Parlen al vídeo: SÁNCHEZ, PASTISSERIA CADÍ – ISIDRE DOMENJÓ, TÈCNIC CULTURA CONSELL COMARCAL

El Pirineu avui