Aquest divendres ha quedat instal·lat un conjunt de 24 escultures metàl·liques format per vaques, cabres, ovelles, lleteres i formatges, a la nova rotonda de l’entrada de la Seu d’Urgell, davant del polígon de Lleteries.
Aquestes peces, obra de l’artista Toni Cruz, tenen un doble objectiu: fer un homenatge al món del formatge i alhora relacionar la Seu d’Urgell com a capital del formatge, tot aprofitant un punt per on hi passen un gran nombre de vehicles.

Sota cadascuna de les figures d’acer s’hi instal·laran punts de llum perquè puguin ser vistes també de nit.
Pel que fa a les figures, estan formades per anelles d’acer, soldades d’una a una, que amb el pas del temps, la llum i la temperatura, aniran adquirint diferents tonalitats.

A aquesta instal·lació de Toni Cruz dedicada al formatge i a la gastronomia, s’hi afegiria l’espai de la rotonda de l’avinguda de Valls d’Andorra -on hi ha ubicada una escultura de l’artista Philippe Lavaill- per dedicar-la a la cultura i el patrimoni, i la tercera rotonda temàtica, situada davant del barri de Sant Antoni, que tindria elements relacionats amb l’esport i la natura.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU – TONI CRUZ, ARTISTA

El Pirineu avui