Una dotzena de productors de Cerdanya han participat aquest dimarts a la primera sessió informativa dedicada a la denominació Vedella dels Pirineus Catalans, un producte que recentment ha obtingut la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). La trobada, que ha compta amb la presència del director general de Qualitat, Alimentació i Indústries Agroalimentàries, Antoni Díaz, ha servit per donar a conèixer als productors els requisits per obtenir aquest segell de qualitat regulat per la Unió Europea i veure quin paper juguen els escorxadors en el procés de comercialització del producte.

La Vedella dels Pirineus Catalans és un producte amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) que engloba carn de boví, principalment de les races vaca bruna dels Pirineus, aubrac i gasconne que són criades segons el mètode de producció tradicional de la zona. Aquest distintiu posa en valor la qualitat del producte al mateix temps que el diferencia de la resta. A Cerdanya aquesta IGP estarà compartida entre dos països una vegada es posi en marxa l’escorxador transfronterer, situat a Ur (Alta Cerdanya).

Des del Consell Comarcal de Cerdanya preveuen que l’escorxador es posarà en funcionament aquest primer trimestre del 2017.

Parlen al vídeo: ANTONI DÍAZ, DIR. GEN. QUALITAT, ALIMENTACIÓ I INDÚSTRIES AGROALIMENTÀRIES – RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui