Sens dubte, aquest Nadal ha estat el millor dels darrers anys, tot i la manca de precipitacions, el clima ha estat decisiu. Els cels clars durant el dia i el fred han assegurat la capa de neu a les estacions de l’Alt Pirineu.

Més de 38 mil esquiadors han passat durant les vacances per les pistes de Port Ainé i Espot, un 44% més que el 2015. Les estacions han comptat amb una mitjana del 75% de domini esquiable obert i una qualitat de neu de 30 cm en quotes baixes i fins a 70 cm en les quotes més altes.

L’estació de Boí Taüll ha gaudit d’un gruix de neu de 25 cm en les quotes baixes i uns 150 cm en les més altes i una ocupació del 80%. La mitjana d’esquiadors diaris a ascendit a 2.500, en dies puntuals el nombre d’esquiadors ascendia a 3000.

Gràcies les últimes nevades que han arribat fins als 800 metres d’altitud les estacions esperen poder obrir la resta de domini esquiable. L’estació de Tavascan que a causa de l’escassa neu no ha pogut obrir les pistes d’esquí aquest Nadal, està a l’espera de l’evolució de les precipitancions que els estan afavorint considerablement i obrir finalment part del domini esquiable del què disposen.

El Pirineu avui