Amb un inici d’any marcat pel fred i la boira, el Pallars deixa veure un paisatge marcat pel gel, on la gebrada és l’element principal.

Les baixes temperatures i la inversió tèrmica creen un ambient molt fred, amb glaçades generals a gran part de les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. Arribant a temperatures de – 7 ºC com a Barruera.

Es preveu una baixada de temperatura al llarg de la setmana arribant a descendir fins a 10 graus en les quotes més altes del Pirineu. Durant la jornada de dimarts s’espera l’arribada de neu a partir de la quota 1400.

Durant el dijous es preveu un augment de les temperatures de fins a 5 graus, amb un cel clar. Les temperatures tornaran a baixar la resta de setmana, arribant fins a 14 grau negatius a la Vall de Boí i Espot i 5 negatius a Tremp i Sort.

El Pirineu avui