El dijous 01 de desembre es va dur a terme a Espot una reunió a porta tancada per presentar el nou president del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici Josep Enric Llebot, subtituint a l’antic president Rubén Farelo.

Josep Enric Llebot és catedràtic de física de la Universitat Autònoma de Barcelona i degà de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma i la Universitat de Girona. Durant el període del 2011 al 2016 va ser Secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Actualment és membre de l’Institut d’Estudis Catalans, president de la Societat Catalana de Física, coordinador d’estudis científics sobre el canvi climàtic a Catalunya, entre altres càrrecs.

Llebot vol fomentar un turisme de natura, mantenint els màxims nivells de protecció i implicació del territori en la gestió del parc.

En la reunió també es va aprovar el pla del parc del pròxim any, on es preveu millorar l’accés a Sant Maurici, ja que és una de les vies principals del parc i la seguretat d’aquesta és imprescindible per una bona gestió, també està previst participar en projectes internacionals; a més de complir els objectius del Sistema de Gestió Ambiental.

També està previst seguir fent els inventaris i censos d’isards, cabirols, cérvols, trencalossos, entre altres. I el seguiment de les espècies amb menys nombre d’exemplars com l’ós bru; i els sistemes naturals com la processionària.

El Pirineu avui