Després de finalitzar el trasllat del cementiri, l’ajuntament de Bolvir vol recordar els veïns del municipi que estaven enterrats al cementiri vell. És per això que crearà un memorial a tocar del cementiri nou, situat al camí de Talltorta.

A banda del memorial, el consistori ha projectat una nova zona verda on fins ara hi havia el cementiri vell. Aquest espai tindrà una zona enjardinada, un mirador sobre Cerdanya i, també, unes vuit places d’aparcament per als veïns que vulguin accedir a l’església de Santa Cecília.

El projecte es troba a exposició pública fins després de Reis. Des de l’ajuntament esperen iniciar les obres a finals d’hivern per tal de poder inaugurar aquest espai per la festa major, és a dir, el 15 de maig. El pressupost de l’actuació s’aproparà als 100.000 euros.

El trasllat de les restes del cementiri vell, on fa vint anys que no s’enterra ningú, va finalitzar per Tots Sants, després que alguns veïns s’hi oposessin. De la cinquantena de famílies afectades, finalment només una va optar per gestionar ella mateixa el trasllat i assumir-ne el cost.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

El Pirineu avui