A la seu de Tremp de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya s’ubica l’exposició “Caritat, un llibre almoina” que reviu els terratrèmols tan devastadors d’Andalusia que la vigília de Nadal de 1884, van arravatà la vida a més de 1100 persones.

Arran del sisme, Jacint Verdaguer va editar un llibre amb poemes, on és reflexava la solidaritat del país amb els supervivents del terratrèmol, per col·laborar econòmicament a reconstruir de les zones afectades pel sisme.

L’exposició permet conèixer de primera mà els canvis socials que es van desencadenar arran del sisme, com l’aparició del fotoperiodisme modern i l’estudi de la sismologia actual.

Amb la publicació del llibre “Caritat” Jacint Verdaguer va posar la literatura al servei de la societat per donar a conèixer la pobresa derivada de les catàstrofes naturals i inspirar al país a solidaritzar-se amb els més desafavorits.

L’exposició es podrà visitar dins l’horari de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Tremp fins al dia 09 de gener.

Parlen al vídeo: CARME TORRENTS, DIRECTORA FUNDACIÓ JACINT VERDAGUER

El Pirineu avui