El termini de l’abonament del túnel del Cadí de la immensa majoria de cerdans, tramitat el 2014, expira a principis de l’any vinent. És per això que el Departament de Territori, l’empresa concessionària del Túnel del Cadí i els Consells Comarcals han signat recentment un acord per tal que els veïns puguin renovar la gratuïtat del túnel a través d’una declaració jurada on es confirmi la veracitat de les dades aportades ara fa tres anys. A partir del gener del 2017, els abonats hauran de lliurar el document al Consell Comarcal per tal que aquest pugui fer les comprovacions pertinents.

El requisits per gaudir de la gratuïtat del Túnel del Cadí continuaran sent els mateixos: estar empadronat a les comarques de Cerdanya, Alt Urgell i Berguedà, tenir el carnet de conduir vigent, estar al corrent dels pagaments municipals i tenir una empresa o un contracte de treball vinculat amb aquestes comarques.

Des del Consell Comarcal consideren que aquesta mesura facilita els tràmits als veïns i evita les cues que es formaven cada vegada que calia renovar l’abonament.

A partir del gener unes 15.000 persones, 6.000 de Cerdanya i 9.000 del Berguedà, han de passar pel seu Consell Comarcal per renovar l’abonament. Aquells que vulguin consultar la vigència de l’aplicació de la gratuïtat ho poden fer a la web tunelsbarcelonacadí.cat.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

El Pirineu avui