Des de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran s’ha realitzat la reunió de la Taula institucional contra la violència masclista per tractar els abusos contra la dona en l’àmbit rural i les seves gestions.

A la reunió ha acudit la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch; entre altres personalitats d’altres departaments de la Generalitat i institucions.

Segons la presidenta de l’Institut Català de les Dones és imprescindible dur a terme reunions d’aquest caràcter per millorar la gestió i atenció de més dones, independentment del tipus d’abús masclista que rebin.

Alguns tipus de violència, a causa de la seva normalització no estan reconegudes com a tal, dificultant a les usuàries ser conscients de l’abús que sofreixen. En molts altres casos, per por a tot el procés que comporta denunciar o por a l’agressor o falta d’accessibilitats dels recursos, les dones no acaben denunciant.

Segons la presidenta de l’Institut la mobilitat en zones rurals dificulta a les dones l’accessibilitat als recursos, impedint una correcta gestió dels casos de violéncia.

Des de l’Institut Català de la Dona es pretén reforçar els recursos de les zones rurals perquè qualsevol dona tingui la mateixa facilitat d’atenció que una de Barcelona.

Parlen al vídeo: TERESA M. PITARCH, PRESIDENTA INSTITUT CATALÀ DONES

El Pirineu avui