Ger ha acollit aquest diumenge la 26a Mostra de cuina popular amb naps de Cerdanya, una de les cites gastronòmiques més importants de la comarca i que enguany ha aplegat uns 480 comensals al pavelló municipal. La mostra ha comptat amb la presència de diversos representants polítics cerdans i del director general de Polítiques de muntanya, Albert Alins, i del director del departament de Governació de Girona, Raül Morales, qui han destacat la importància de promocionar el nap de Cerdanya i de mantenir aquesta festa.

La mostra no seria el mateix sense la implicació de les mestresses de casa, que elaboren diferents plats amb el nap com a protagonista. En aquesta ocasió hi han participat 18 mestresses de totes les edats.

L’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants de la comarca han participat, un any, més en l’elaboració del menú, que ha consistit en crema de fredolics i bomba de patata amb vedella ecològica de primer, i de segon els comensals han pogut tastar, peus de porc, civet de cérvol, tiró o bacallà amb naps. La mostra vol reivindicar la recuperació del nap que es cultiva a Cerdanya.

Per postres, els assistents han pogut degustar diferents productes làctics elaborats a la comarca.

Parlen al vídeo: ALBERT ALINS, DIRECTOR GENERAL POLÍTIQUES MUNTANYA – RAÜL MORALES, DIRECTOR DEPARTAMENT GOVERNACIÓ GIRONA – SANDRA REUS, PARTICIPANT – JORDI TOMÀS, ASSOCIACIÓ CUINA PIRINENCA DE CERDANYA – ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER

El Pirineu avui