L’espai Ceretània de Bolvir ha acollit aquest dissabte la segona edició de les Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya, un conjunt de ponències de caràcter biennal que pretén donar veu als diferents investigadors per a que puguin exposar els seus estudis de temàtica ceretana. Des de les nou del matí i fins a quarts de set de la tarda, els ponents han anat explicant el resultat de les seves investigacions, que s’han dividit en dos blocs: Medi Natural i Medi Social.

Les migracions d’aus a la comarca, les darreres intervencions arqueològiques al Castellot de Bolvir o al Tossal de Baltarga, el baptisme en l’art cerdà o l’ull de basilisc de Puigcerdà, han estat algunes de les ponències, de deu minuts cadascuna.

A banda de la quinzena de ponències, també s’han organitzat dues conferències de 45 minuts: ‘La Cerdanya i el temps geològic’ i ‘Fetilleria i bruixeria a la Cerdanya en època medieval i moderna’.

Les jornades les organitza el Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal i el Museu Cerdà.
La primera edició es va fer a Puigcerdà i la idea és organitzar-les un any a la capital ceretana i el següent en una altre municipi.

Totes les ponències es publicaran l’any que ve a la revista Era, una publicació que va néixer amb l’objectiu de recollir i donar a conèixer el contingut de les jornades.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP RECERCA CERDANYA

El Pirineu avui