El President de la Generalitat, Carles Puigdemont ha inaugurat Gastropirineus en el marc del Sopar de les Estrelles Michelin que ha donat el tret de sortida a les Jornades professionals enogastronòmiques i de la cuina dels Pirineus que se celebren a La Seu d’Urgell fins al 15 de novembre.

Al sopar, celebrat al Castell de Ciutat, de la Seu, i elaborat pels cuiners de cinc restaurants del Pirineu amb estrelles Michelin: Les Cols, Ca l’Enric, Els Casals, la Fonda Xesc i l’Estany Clar hi han assistit 150 persones de l’àmbit del món de la gastronomia d’arreu de Catalunya i Andorra, i autoritats d’ambdós països.

El director de Gastropirineus, Francesc López, ha destacat que “aquestes jornades donaran molta importància al producte, perquè cada territori sàpiga treballar amb els seus propis productes de proximitat i de temporada, i a la cuina, perquè els cuiners del Pirineu vegin i aprenguin la manera diferent en com es cuina segons el territori i comarca”. També ha comentat la satisfacció del President de la Generalitat d’haver presidit aquest acte i degustat el sopar ofert pels restaurants més prestigiosos de Catalunya.

Les jornades se celebren a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell i s’articulen a través de tres eixos: un congrés professional dedicat als productes agroalimentaris i a la cuina de muntanya; una mostra i degustació de productes; i sessions de cuina en directe a càrrec de reconeguts cuiners del Pirineu on participen nombroses entitats.

Parlen al vídeo: CARLES PUIGDEMONT, PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA – ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL – FRANCESC LÓPEZ, DIRECTOR GASTROPIRINEUS

CARLES PUIGDEMONT HA INAGURAT GASTROPIRINEUS

El Pirineu avui