Ger tornarà a tenir aquest mes de novembre la gastronomia del territori com a protagonista. Aquest dissabte dia 12 a les 7 de la tarda, la sala dels baixos de l’ajuntament acollirà el 4t maridatge de vins i formatges que, a banda de comptar amb els productes del municipi, enguany els assistents també tastaran els formatges europeus. L’ajuntament de Ger va decidir organitzar el maridatge a la tardor, quan la localitat també acull la Mostra de Cuina Popular amb naps de Cerdanya. D’aquesta manera, es potencia la gastronomia de la vall al llarg de tot el mes.

L’etnòleg Toni Cot serà l’encarregat de donar a conèixer els vins mentre que el Pere del Molí de Ger explicarà les propietats de cada formatge, alguns dels quals son una incògnita fins el darrer moment. En les passades edicions, l’activitat va tenir molt bona acollida i enguany s’han tornat a exhaurir els 60 tiquets que es van posar a la venda, a un preu de 25 euros.

Pel que fa a la 26a Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya, que tindrà lloc el diumenge 20 de novembre, l’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya, diversos restaurants i les mestresses de casa tornaran a elaborar diferents plats amb naps. S’espera que aquesta cita gastronòmica torni aplegar uns 500 comensals al poliesportiu de Ger.

Parlen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER

El Pirineu avui