Diversos representants polítics de les comarques del Pirineu han recolzat a Gerri de la Sal, al senador Josep Lluís Cleries i a la senadora Mayte Rivero del PDECat (Partit Democrata Europeu Català) per denunciar al govern central la manca d’inversió a Catalunya, concretament en les infrastructures la N-260 en els tramps de Gerri de la Sal i els Ports de Perves i Viu de Llevant.

El senador acusa al govern espanyol d’invertir a Catalunya únicament un 10% del presupost estat, mentre que en comunitats com Madrid s’inverteix un 117%. A més, les dades del Ministeri d’Hisenda mostren que Catalunya només utilitza un 56% del presupost que rep.

Des del PDECat es reclama l’ús racional en l’utilització del presuport. En el cas de les obres de millora de Gerri de la Sal el projecte inicial proposava una adequació de la via per agilitzar l’accès sud de la comarca, malauradament el projecte final fa una ampliació de la via interurbana.

Des del consell comarcal ja s’ha sol·licitat al ministeri de foment que en dates clau le tram de Gerri es gestioni de forma personalitzada per adequar la circulació, ja que els semafors impossibiliten l’àcces crear llargs trams de retenció de vehicles.

Els senadors també ha fet al·lusió al tram de la nacional del port de Viu de Llebant i Perves que a causa de la sobresiculació de camions l’estat de la carretera és deplorables.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUÍS CLERIES, SENADOR PDECAT – MAYTE RIVERO, SENADORA – LLÀTZER SIBÍS, PRESIDENT CONSELL COMARCAL PALLARS SOBIRÀ

El Pirineu avui