CaixaBank incrementa un 24% el finançament a clients particulars de Lleida, i un 66% a l’Alt Urgell durant el primer semestre del 2016. L’entitat financera ha concedit nous crèdits per valor de 90,6 milions d’euros per facilitar la compra d’habitatge i l’adquisició de productes de consum a clients particulars de les Terres de Ponent.

Els crèdits al consum creixen un 25% mentre que la contractació de préstecs hipotecaris s’incrementa en un 23%. Els 90,6 milions d’inversió creditícia representen un increment del 24,1% respecte el mateix període de l’any anterior pel que fa a particulars de Terres de Ponent, i un augment del 66% pel que respecta a clients particulars de l’Alt Urgell.

L’increment més destacat en el finançament del client particular s’ha produït en els préstecs al consum. De gener a juny d’aquest 2016 s’han formalitzar noves operacions per valor de 54,6 milions d’euros a la província de Lleida, xifra un 25% superior a les operacions tancades al mateix període del 2015.

Destaca també l’evolució dels préstecs hipotecaris, que de gener a juny del 2016 han crescut 6,7 milions d’euros a Lleida, el que representa un augment del 22,7% respecte al primer semestre del 2015.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha destacat que “la recuperació del nou crèdit pot convertir-se en un motor molt positiu per impulsar el creixement del consum i la inversió i es mostra esperançat en que es mantingui una inèrcia positiva que contribueixi a la recuperació econòmica”.
CaixaBank, entitat líder a l’Estat amb una quota de penetració de particulars del 28,3%, disposa a la província de Lleida de 258.846 clients particulars, als quals dóna servei des d’una xarxa de 100 oficines a més dels canals online i de banca mòbil. El servei de CaixaBank a Lleida es completa amb un centre de Banca Privada i un centre d’empreses.

Parlen al vídeo: JORDI PORTA, director Àrea Negoci de CaixaBank Berguedà-Pirineus

El Pirineu avui