L’ajuntament de Ger i els veïns de la pleta de Saga han arribat a un acord per renovar la xarxa d’aigua potable en aquest nucli, després que Dipsalut desaconsellés el seu ús de boca, degut a l’aparició d’alts nivells d’amoni a l’aigua dels dos pous que abastien aquesta comunitat. A partir d’ara, les cases de la Pleta de Saga es connectaran a la xarxa d’aigua que abasteix els habitatges del nucli de Ger i els veïns tindran una doble xarxa, una provinent del dipòsit municipal per a ús de boca i una altra provinent dels pous que utilitzaran per a regar els jardins.

La instal·lació de la nova canonada, que fa gairebé 2 quilòmetres, té un cost de 124.000 euros, el 40% dels quals els subvencionarà la diputació de Girona i el 60% l’ajuntament de Ger. La construcció de la doble xarxa a la pleta costarà 180.000 euros, que aportarà la comunitat de propietaris. Es preveu que les obres, que van començar fa pocs dies, finalitzin a finals de novembre o principis de desembre.

La pleta de Saga és un veïnat residencial d’unes 250 cases que es va començar a construir fa uns quaranta anys. Està situat entre Ger i Bolvir i gairebé tots els habitatges són segones residències.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA ISERN, TINENT D’ALCALDE DE GER

El Pirineu avui