Dins el Pla de Paisatge transfronterer de Cerdanya, el sindicat mixt del Parc natural regional dels Pirineus Catalans i el Consell Comarcal de Cerdanya, en col·laboració amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya i els ajuntaments, han organitzat una jornada d’intercanvi d’experiències, on han presentat el document que recull 169 miradors cerdans, uns punts d’observació des de llocs ben diferents.

A cadascun dels 39 municipis que hi han participat, els correspon de mitjana entre 4 i 5 punts d’observació. L’ermita de Bell-lloc, el castell de Llívia o la Torre del Riu d’Alp són alguns dels miradors més populars que s’han identificat tot i que, un dels objectius del projecte, ha estat donar a conèixer també aquells llocs menys coneguts.

El document és el resultat d’un treball col·lectiu d’identificació dels miradors, on han col·laborat especialistes, entitats, ajuntaments i veïns. A banda de conèixer els punts d’observació de les dues bandes de la frontera, el treball servirà per promocionar aquests indrets turísticament i donar-los a conèixer també als centres educatius.

Aquells que vulguin consultar el document ho podran fer ben aviat a les webs de les entitats i institucions que hi han col·laborat.

El pla de paisatge transfronterer de Cerdanya es va iniciar el 2012 i és una eina de coneixement, d’acció, de sensibilització i de compromís que busca promoure el desenvolupament de la comarca a través del seu paisatge.

Parlen al vídeo: PERE SALA, COORDINADOR OBSERVATORI PAISATGE CATALUNYA

El Pirineu avui