Com a acte inaugural de l’exposició “Caritat, un llibre almoina [en els inicis de la sismologia moderna]” el Centre de Suport Territorial de Tremp de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha organitzat la xarrada “Els inicis d’una nova ciència: la sismologia” a càrrec del sismòleg Josep Batlló.

La conferència ha desenvolupat la importància que va tenir el terratrèmol d’Andalusia del 25 de desembre del 1884 per començar a estudiar la sismologia com l’entenem ara.

Aquest terratrèmol de magnitud 6,5 en l’escala Richter va ser devastador deixant més de mil víctimes. El gran moviment sísmic que va ocasionar es va enregistrar arreu del món atraient estudiosos de tots els països per examinar-lo.

La conferència va concloure amb la visita a l’exposició que permaneixerà al centre fins al 22 de desembre.

Parlen al vídeo: JOSEP BATLLÓ, SISMÒLEG UNITAT SISMOLOGIA ICGC

El Pirineu avui