10 medalles pels formatges de l’Alt Urgell al concurs de la Fira de Sant Ermengol
Els formatgers de l’Alt Urgell han triomfat al Concurs de Formatges Artesans del Pirineu 2016, que s’ha celebrat aquest dissabte en el marc de la Fira de Sant Ermengol, i que ha assolit rècord de productes inscrits, amb 178 varietats en total.

El certamen estava dividit, enguany, en 12 categories amb tres premis principals en cadascuna.
Els artesans formatgers de Serrat Gros d’Ossera, i La Reula de Fígols d’Organyà, han guanyat tres diplomes cadascun.

Serrat Gros ha guanyat en les categories de formatge de cabra, amb Lo Cadinell, i formatge amb condiments, amb Lo Pebrat d’Ossera, i ha rebut el bronze en tupí-gaztazarra.

La Reula ha obtingut la medalla d’or pels seus iogurts i el bronze en la categoria de formatge fresc, matons i recuits, categoria en la qual també han quedat guardonats els productors urgellencs; Castell-llebre, amb el primer premi per al recuit, Cal Majuba d’Alàs amb la medalla de plata en formatge fresc, sent la màxima valoració en quedar desert el primer premi.

Els artesans formatgers, també urgellencs, Formatges de l’Abadessa han rebut la medalla de bronze en formatge amb condiments, i Mas d’Eroles d’Adrall en formatges de vaca de pasta tova.
Enguany el criteri dels jutges ha estat més divers i també estricte en algunes categories. Així, per exemple, en algunes categories hi ha hagut més d’un premi, i en aquesta edició han quedat deserts fins a tres diplomes d’or, en considerar els jutges que cap dels formatges presentats reunia les característiques per guanyar-lo

Parlen al vídeo: PEP NOGUÉ, DIRECTOR CONCURS FORMATGES DE LA FIRA DE SANT ERMENGOL – ERMENGOL MAJORAL, LA REULA – MERCE LAGRAVA, FORMATGERIA SERRAT GROS – JERONI MAJORAL, CAL MAJUBA

El Pirineu avui