El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha iniciat el pagament dels ajuts de la campanya del 2015, que es destinen a compensar els costos addicionals que tenen els ramaders de la comarca pel fet de trobar-se en una zona de muntanya i desfavorida. En total, més de 4.900 pagesos i ramaders de tot Catalunya han començat a cobrar el primer pagament, el que representa 8 milions d’euros pel Govern, un import superior al 2014, quan va ser de 6,3 milions d’euros.

El departament podrà efectuar el pagament total de l’ajut quan l’Estat aporti els fons que té pendents, ja que aquesta mesura forma part del Programa de Desenvolupament Rural PDR.cat2020 i és cofinançat amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA).

A Cerdanya hi ha pendents de pagament 176 expedients per un import de prop de 420.000 euros i a l’Alt Urgell 192 expedients, per un import d’uns 300.000 euros.

El Pirineu avui