Durant 12h el Congost de Terradets ha acollit més d’una seixantena d’escaladors del Rally d’Escalada Terradets. Una marató d’escalada que en només 7 anys s’ha tornat un esdeveniment de caràcter internacional.
Únic per la seva localització i accessibilitat aquest ral·li d’escalada s’ha convertit en un reclam per als escaladors, ja que ofereix la possibilitat de poder ascendir 1000 metres en un únic dia.

A partir de les vuit del matí els escaladors disposaven de 12 hores per a ascendir les parets de les Bagasses i de Roca Regina. En funció de la dificultat, la longitud i l’equipament de les vies, els escaladors obtenen una puntuació més elevada. En finalitzar les 12 hores es fa el recompte per saber quina cordada ha obtingut més puntuació.

Els guanyadors de la prova d’enguany són l’aragonès Alvaro Lafuente i el lleidatà Jesús Ibarz amb 291 punts i 1970 metros, en segon lloc han quedat els lleidatans Victor Sans i Ignasi Artigas amb 242 punts i 1730 metros.

Parlen al vídeo: RAFA VADILLO, DIRECTOR RALLY ESCALADA TERRADETS

El Pirineu avui