La professora d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona, i membre de la Societat Cultural Urgel·litana, Carme Batlle, ha escrit el llibre “L’aljama de La Seu d’Urgell Medieval”, que analitza i presenta com era la presència de jueus a La Seu d’Urgell a la baixa edat mitjana.
Carme Batlle és col·laboradora habitual de l’anuari Urgellia, publicació representativa de la Societat Cultural Urgel·litana on participen d’altres historiadors i especialistes.
Per confeccionar aquest llibre, l’escriptora ha investigat antics documents notarials que s’han conservat i que han deixat testimoni de préstecs i intercanvis i a través dels quals ha descobert una comunitat modesta però que va articular una presència pròpia gràcies a la dedicació al crèdit al pagès.
El llibre pertany a la col·lecció Bofarull de l’editorial Rafael Dalmau.

La Societat Cultural Urgel·litana es va fundar l’any 1977. Aspira a fer conèixer la història religiosa, cultural, artística i institucional de les comarques que avui formen part del bisbat d’Urgell i de les que hi havien pertangut en el passat fins a la data de la seva segregació i incorporació a altres diòcesis.
La presentació d’aquesta obra s’ha fet aquest dijous a la Sala de la Immaculada de La Seu d’Urgell.

Parlen al vídeo: CARME BATLLE, AUTORA I PROFESSORA D’HISTÒRIA

El Pirineu avui