Fins el 29 de juliol es pot visitar a la sala ‘la Cuina’ del Centre Cultural Les Monges de la Seu d’Urgell la instal·lació de Maria Giró que porta per títol ‘Un poble, la seva gent’. Aquesta mostra obre el Cicle d’Art Contemporani que per cinquè any consecutiu acull aquesta sala urgellenca. ‘Un poble, la seva gent’ és un projecte que va començar com una resposta al despoblament cada cop més freqüent dels petits nuclis rurals.

Maria Giró Coll v néixer l’any 1995 i ha residit a Castellbò durant tota la seva vida. Cursant 3r de Belles Arts a Barcelona ha descobert que l’art no té perquè ser útil però, si ho és, millor. Aquesta és la seva primera exposició on posa en pràctica la utilitat i els nous discursos de l’art.

Segons l’artista urgellenca:  “l’exposició és un registre documental del que la gent de Castellbò ha fet per no aïllar-se i caure en l’oblit; la plaça s’ha convertit en el menjador de casa i els veïns en la família”. L’exposició ‘Un poble, la seva gent’ es pot visitar de dilluns a divendres de les cinc de la tarda a les nou del vespre.

Parlen al vídeo: MARIA GIRÓ, artista.

El Pirineu avui