Aquest dilluns al migdia, la quaranta-unena promoció de sergents del cos general de l’exèrcit de terra i la vint-i-sisena del cos de músiques miliars han rebut els reials despatxos a l’Acadèmia general bàsica de Suboficials ubicada al Pallars Jussà. En total han rebut el reial despatx 485 sergents, 452 homes i 33 dones, que a partir d’ara es distribuiran en les diferents unitats on han estat destinats. L’acte ha estat presidit per Pedro Morenés, ministre de defensa en funcions, que ha passat revista a la formació i ha fet entrega del reial despatx de sergent i ha condecorat al número 1 de la promoció, Jose Luis Hidalgo Rojo. A qui també ha fet entrega d’una reproducció de l’espasa de Jaume I el Conqueridor el conseller d’interior de la Generalitat, Jordi Jané; una tradició que va començar l’any 1980 com a mostra d’entesa entre l’acadèmia militar i el govern català. Des de la fundació de l’acadèmia militar de Talarn, han finalitzat els estudis al centre docent 25.400 suboficials, que sempre han rebut els reials despatxos amb una gran expectació per part de familiars i amics que, tot i les altes temperatures, assiteixen cada any a l’acte per donar-los suport. Un acte que acaba amb el tradicional llançament de gorres i felicitacions i abraçades entre companys després de 3 anys de formació per arribar a ser sergents en diferents especialitats.

El Pirineu avui