Unió de Pagesos no veu l’assegurança que ha contractat la Generalitat de Catalunya per atacs de fauna salvatge a ramats com una solució, ja que això no atura els atacs i a més es reclama que els peritatges els duguin a terme experts en la matèria.

Aquest va ser un dels temes tractats a l’assemblea que es va dur a terme a Llavorsí amb els pagesos afectats per danys d’ós, voltors i fauna salvatge en general. El sindicat exigeix que s’apliquin amb urgència mesures contundents per tal de fer compatibles les activitats productives de les comarques de muntanya amb la protecció de la biodiversitat.

Durant l’assemblea es va parlar de sis animals morts en diversos atacs en pocs dies al Pla de Beret. El sindicat també ha participat aquest divendres en una concentració a Tolosa contra la reintroducció de nous óssos eslovens al Pirineu i no descarta noves mobilitzacions al territori.

Parlen al vídeo: CARLES VICENTE, Membre d’organització d’Unió de Pagesos

El Pirineu avui