Els grups d’acció local Leader i la xarxa de professionals de Joventut de tot Catalunya s’han reunit a la Seu d’Urgell per conèixer i tractar en profunditat el projecte de cooperació Odisseu, una iniciativa que té com a objectiu acompanyar i fer seguiment als joves interessats en conèixer millor les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi un projecte professional.

La jornada ha estat presidida pel director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson; la directora general de Joventut, Marta Vilalta; i el president i el vicepresident del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Jesús Fierro i Ramon Moliné, respectivament.
L’acte de cloenda d’aquest dimecres ha anat a càrrec del director de la Fundació del Món Rural, Marc Riera, i el gerent de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, Albert Puigvert.
Durant la jornada també han presentat algunes accions adreçades a l’ocupació juvenil, com ara: eines d’assessorament d’empreses en pràctiques, comunicació i contacte amb joves i centres educatius, el projecte “Arrenca” d’emprenedoria juvenil, la guia de recursos d’acollida als territoris rurals, el funcionament de l’eina plataforma Odisseu + Linkedin, i el projecte Joves amb talent.
La jornada és organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través de la Direcció General de Joventut; l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA); la Fundació del Món Rural i el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb el suport del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Parlen al vídeo: Mireia Font, tinent d’Alcalde àrea de Promoció de la ciutat

El Pirineu avui