En aquesta època de l’any cal evitar sortir amb els gossos en hores punta de radiació solar i calor. Així, és millor treure’ls al matí aviat i cap al vespre. Circular per zones d’ombra, remullar-los amb aigua si és necessari per baixar una mica la temperatura, evitar un exercici excessiu com portar-lo lligat a la bicicleta i, si son gossos que viuen a l’exterior, vigilar que tinguin sempre aigua a la seva disposició i que disposin d’una zona fresca on puguin estar-se.

Si els portem de viatge, cal tenir a mà el carnet de vacunes i assessorar-nos que anem a un lloc on es poden portar animals, en cas contrari, o canviem de ruta, o els deixem en una residència canina, però mai abandonar-los o deixar-los dins un vehicle durant hores.

És normal que els gossos a l’estiu mengin menys del que és habitual: a l’hivern els animals han de menjar més per produir més energia per mantenir la calor corporal. A l’estiu, com que no tenen aquesta despesa d’energia, no necessiten menjar tant. A més la calor els pot aixafar i fer perdre la gana.

Parlen al vídeo: Mar Gispert, veterinària

El Pirineu avui