L’Ateneu Popular de l’Alt Urgell, a la Seu d’Urgell, acollirà aquest dimecres a les vuit del vespre una xerrada de l’arquitecta i geobiòloga Montse Rubio, sobre les pautes que cal seguir a l’hora d’escollir una casa, titulada “Casa sana, la teva llar és la teva tercera pell”. Rubio explica que abans de triar una casa, cal tenir en compte diferents punts. Alguns són bàsics, o fins i tot de sentit comú, però hi ha aspectes que es desconeixen i que poden pertorbar psíquica o físicament als inquilins. També cal saber que, si ja es viu en un habitatge i no s’hi està prou a gust, aquest es pot transformar seguint unes senzilles pautes.

Així doncs, la casa ideal ha d’estar allunyada de línies elèctriques d’alta tensió i transformadors, de zones industrials i de corrents d’aigua subterrània o falles geològiques.

Parlen al vídeo: Montes Rúbio, arquitecta i geobiologa

El Pirineu avui