Els alumnes de Primària de l’escola Bac de Cerdanya han participat en una activitat per repoblar els ocells insectívors del seu municipi i aconseguir, així, combatre de manera natural la plaga de processionària, actualment molt present en els boscos del Pirineu. Després de conèixer les característiques dels ocells que viuen al seu voltant, els nens i nenes, amb l’ajuda d’un tècnic, han col·locat unes casetes de fusta als arbres per tal que aquests animals hi facin el niu.

Es tracta d’una iniciativa, impulsada per l’ajuntament de Das, per conscienciar els més joves sobre la importància de preservar l’entorn. I una manera de fer-ho és amb aquestes actuacions per controlar la plaga de les erugues. Els experts asseguren que, tot i que hi ha diferents mètodes per rebaixar-ne la població, un dels que representa menys risc és el que, precisament, han portat a terme aquests alumnes.

Des del centre educatiu valoren molt positivament el fet que els alumnes surtin de les aules per conèixer tot allò que els envolta.

Els nens i nenes de l’escola Bac de Cerdanya han estat els primers en participar en aquesta iniciativa i, com que l’activitat ha estat un èxit, tant els experts com des del consistori animen la resta de municipis a organitzar sortides d’aquest tipus.

Parlen al vídeo: ARTUR DEGOLLADA, NATURALISTA – LLUÍS MAS, REGIDOR AJUNTAMENT DAS – JOAN BRESCÓ, MESTRE ESCOLA BAC DE CERDANYA

El Pirineu avui