El turisme actiu i d’esports d’aventura continuarà creixent durant aquest any. Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida esperen que aquest creixement se situï al voltant del 5%, el que significa que les empreses d’aquest sector vendran més de 650.000 serveis fins a la tardor.

Les dades les ha donat a conèixer el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la presentació de la temporada de turisme actiu que s’ha fet, aquest dimecres al matí, a Llavorsí.

Els més de 650.000 serveis que s’oferiran al llarg de la temporada situen a la demarcació de Lleida com líder de l’Estat espanyol en esports d’aventura i turisme actiu. En el cas del ràfting a la Noguera Pallaresa situen al riu com a líder indiscutible de tot el Pirineu, inclosa la vessant francesa.

Aquest any es celebren els 30 anys de la primera baixada de ràfting pel riu Noguera Pallaresa. Una activitat que ha revolucionat l’economia del Pallars Sobirà amb la creació de riquesa, empreses i llocs de treball.

Durant els darrers 30 anys s’han contractat més de 6 milions de serveis d’activitats d’aigua al riu Noguera Pallaresa. Tot i que s’ha augmentat la varietat de disciplines, la gran majoria continua sent de ràfting.

Parlen al vídeo: JOAN REÑÉ, President de la Diputació de Lleida – FLORIDO DOLCET, President Associació Empreses Esports d’Aventura

El Pirineu avui