Aquest curs 2015-2016 l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà ofereix per primera vegada el Batxibac, el programa que permet obtenir el títol de batxillerat català i francès, cursant un currículum mixt que suposa fer un terç de l’horari lectiu en aquesta llengua estrangera i estudiar Llengua i Literatura francesa i Història de França. Nou estudiants han estat els primers en matricular-se en aquesta nova oferta educativa, que els obre les portes a accedir tant a les universitats catalanes com franceses. Un cop acabin segon de Batxillerat, els que vulguin obtenir el diploma de baccalauréat hauran de superar una prova externa d’aquestes tres assignatures. Si ho fan, ja podran iniciar els seus estudis universitaris al país veí. Des de la direcció del centre han fet una clara aposta per oferir el Batxibac a Cerdanya, un territori on cada vegada hi ha més intents d’esborrar la línia entre països.

Per tal d’accedir al Batxibac, els alumnes han hagut d’acreditar un nivell de francès equivalent al B1. Tots ells han decidit matricular-se a aquest programa per millorar el seu nivell de francès i amb l’incentiu de que, si superen la prova externa a final d’etapa, podran estudiar a les universitats franceses. Això, creuen, els donarà més oportunitats i els ajudarà a tenir una millor sortida laboral.

El programa de Pirineus TV, La 7MANA Pirineu, dedica un dels seus reportatges a conèixer amb més profunditat en què consisteix aquesta doble titulació. Es podrà veure aquest vespre a partir de les 21h.

Parlen al vídeo: ANTONI TRUJOLS, DIRECTOR INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ – MARC FORGA, ALUMNE – MIREIA LLAUDÓ, ALUMNA – RAÚL VARA, ALUMNE

El Pirineu avui