Un cop passada la Setmana Santa, l’estació d’esquí nòrdic de Guils Fontanera ha posat punt i final a una temporada que els seus responsables qualifiquen d’“atípica” per la manca de precipitacions i les altes temperatures. Això els ha dificultat molt la feina i els ha obligat a obrir el complex de manera intermitent. En total, l’estació ha ofert 32 dies d’esquí als seus clients, gairebé la meitat que la temporada passada. Per tal d’ampliar la seva oferta, els seus responsables han organitzat altres activitats, com ara les excursions amb raquetes de neu.

L’ajuntament de Guils, propietari de l’estació, té sobre la taula un projecte que contempla la instal·lació d’alguns cànons mòbils a la base del complex, el tram que sovint pateix més la manca de neu. D’aquesta manera, es garantiria una bona qualitat dels circuits en temporades com aquesta. De moment ja s’ha fet l’estudi tècnic i ara s’estudia la viabilitat econòmica.

Pel que fa a les altres dues estacions de fons ceretanes, Aransa i Lles també han viscut una temporada irregular. Gràcies a les nevades caigudes a les portes de la primavera, però, han tingut un mes de març amb el 100% de les pistes obertes, amb pics d’afluència durant la Setmana Santa, quan 2.500 esquiadors i 2.800 practicants de raquetes de neu han passat per alguna de les set estacions de nòrdic del Pirineu.

Parlen al vídeo: JOSEP MARTÍNEZ, DIRECTOR GUILS FONTANERA – VALENTÍ TUSET, ALCALDE DE GUILS

El Pirineu avui