Els alumnes de les escoles d’Alp, Ger, Bolvir, Prats i Sansor, Prullans, Montellà i Martinet han sortit al carrer aquest Dijous Gras a demanar Rostita. Es tracta d’una tradició de Cerdanya que consisteix en anar casa per casa disfressats a recollir embotits, ous o coca, tot i que en els darrers anys s’han incorporat altres productes com les galetes o els caramels. Els nens i nenes de la llar d’infants L’Oreneta i de l’escola Santa Cecília de Bolvir han començar l’activitat a les deu del matí, seguint el Rei Carnestoltes.

Molts veïns del municipi ja esperen l’arribada dels infants i aquests, per agrair el seu gest, els han cantat la cançó de la Rostita. A vegades, quan no hi ha ningú a casa, es troben una sorpresa a la porta.

La Rostita ha donat el tret de sortida al Carnaval a la comarca. Tots els municipis han preparat diferents actes, com ara la rua infantil d’aquest divendres al matí pels carrers de Puigcerdà o el ball de Carnestoltes de dissabte a la tarda a Bellver.

Parlen al vídeo: LAURA ABIÁN, DIRECTORA ESCOLA STA CECÍLIA BOLVIR

El Pirineu avui