L’estació d’esquí d’Espot ha realitzat un simulacre de rescat en telecadira on hi ha participat diferents cossos de seguretat amb la idea de practicar el treball conjunt en el cas que hi hagi una emergència de gran avast i es necessiti una coordinació dels diferents equips. Hi ha participat els bombers, amb la seva unitat de GRAE com a cos competent, i els Mossos d’Esquadra de muntanya així com la Unidad Militar de Emergencias.

El simulacre ha comptat amb 27 figurants i 2 equips de rescat de l’estació, 2 de grae, 2 de mossos i 2 de la UME que s’han anat distribuint pels trams on hi havia persones atrapades al telecadira per baixar-los. En aquesta ocasió s’ha comptat amb la Unitat militar d’emergències que durant uns dies està duent a terme pràctiques a la zona i que és el cos que actua de suport en casos de grans emergències.

Simulacres d’aquestes característiques es fan periòdicament com a eina de formació dels diferents equips i per poder donar una resposta ràpida i eficient. Aquest divendres han seguit les pràctiques amb un simulacre de recerca de víctimes en allaus a la mateixa estació d’Espot.

Parlen al vídeo: XAVIER BIGORDÀ, Director Ski Pallars – JESÚS GARRIDO, Capitán UME

El Pirineu avui