L’Oficina Jove de Cerdanya ha acollit aquest dijous la primera sessió del nou programa Oportunitat Jove, el qual ofereix formació i assessorament acadèmic i laboral als joves d’entre 16 i 29 anys que actualment no treballen ni estudien. L’objectiu final és que aquest col·lectiu aconsegueixi la inserció laboral i reduir, així, l’atur juvenil. Aquesta primera sessió grupal ha servit per començar a conèixer les necessitats de cada participant.

Els participants, que provenen del programa Garantia Juvenil, tenen perfils molt diferents: des de joves de 16 anys que han abandonat els estudis fins a universitaris que no troben feina. És per això que és tan important fer un treball de coneixença personalitzat abans de definir l’itinerari més adequat. A partir d’aquí, es seleccionaran 18 joves que accediran a la segona part: la formació.

A la darrera etapa del projecte, el jove s’introdueix al món laboral i es continuen fent seguiments individualitzats. Aquesta sessió ha estat la primera que es fa a la comarca i durant el mes de febrer se’n faran d’altres als locals joves d’Alp, Llívia, Ger, Bellver i Martinet, sempre i quan hi hagi interessats. El programa Oportunitat Jove, que estarà en marxa tot el 2016, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Europeu.

Parlen al vídeo: SARA TORRES, ORIENTADORA JUVENIL

El Pirineu avui