Dissabte 30 de gener és el Dia Escolar de la No violència i de la Pau. És per això que aquest divendres la majoria de centres educatius de la comarca han organitzat diferents actes per celebrar aquest dia, entre ells l’escola Vedruna de Puigcerdà. A les 12 del migdia, tots els alumnes, des de P3 fins a 4t d’Eso, s’han aplegat a la plaça Santa Maria on han llegit un manifest, han format el símbol de la pau i han deixat anar un grapat de globus blancs. Els més petits han llegit els seus desitjos i en acabar tots junts han cantat un cançó. Des del centre creuen que aquesta mena d’actes serveixen per conscienciar els més joves sobre la importància de la tolerància i el respecte, tot i que aquests valors els treballen durant tot el curs.

Els alumnes de l’institut Pere Borrell, juntament amb les tècniques de l’Oficina Jove, han celebrat aquest dia elaborant al pati un mural amb els millors ‘hashtags’, com ara ‘no a la violència ni al racisme’, ‘alça la veu, tu tens la clau’ o ‘prou guerres, més generositat’.

Parlen al vídeo: ROGER ROSSELL, MESTRE ESCOLA VEDRUNA

El Pirineu avui