Bellver ha acollit aquest dijous una xerrada informativa sobre el relleu generacional i la transmissió d’explotacions agràries. La sessió, organitzada per Unió de Pagesos, ha comptat amb l’assistència d’una vintena de ramaders que han pogut conèixer quina és la millor manera de transmetre el seu negoci als hereus, ja sigui per herència o en vida. Aquesta darrera opció és la que, segons els experts, té més avantatges.

A la xerrada s’han exposat les figures jurídiques més destacades a l’hora de transmetre l’explotació i també s’han resolt dubtes sobre les donacions, les herències o els pactes successoris, ja que moltes vegades la desconeixença porta a no gestionar bé el negoci.

La sessió d’aquest dijous s’emmarca dins les xerrades que el sindicat Unió de Pagesos està portant a terme des de fa gairebé un any a tot el territori català. Les dues properes tindran lloc dilluns vinent a Tremp i a Oliana.

Parlen al vídeo: ELENA PEIRÓ, SERVEIS JURÍDICS AGROXARXA

El Pirineu avui