Els experts que treballen en el projecte PirosLifeEduca coordinat per la Universitat de Lleida s’han reunit per presentar els materials educatius que s’han preparat de cara a les escoles dels Pallars, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran on es desenvoluparà a partir d’aquesta primavera el pla pilot per treballar diverses matèries amb l’ós bru del Pirineu com a punt de partida.

Es treballa amb olors, formes i dimensions de les petjades però també s’incorpora vocabulari relacionat amb el tema. La idea és que des de petits es familiaritzin amb els seu entorn més immediat.
Precisament les escoles pallereses en breu participaran a l’acció Posa nom a l’ós, on triaran noms per als quatre óssos que van néixer al 2014.

Aquest pla pilot comença amb una formació a mitjans de febrer al professorat dels centres educatius d’infantil, primària i secundària del Pirineu, però la idea és fer el programa extensiu a tot Catalunya i que al 2018 estigui totalment implantat.

Parlen al vídeo: SOFIA ISUS, Professora responsable del projecte PirosLife a la UdL – FRANCESC BLANCH, Cap de la Secció de Serveis Educatius i Formació Permanent de Lleida

El Pirineu avui