Aquest cap de setmana l’estació de Port Ainé ha acollit el campionat de Catalunya de Múixing, puntuable per la segona Copa Gos Àrtic. Un esdeveniment que ha reunit una cinquantena de participants i que ha comptat amb dos traçats, un de llarg i un de curt, tot i que el glaç en alguns trams ha fet que el diumenge només es pogués utilitzar el curt. Els títols que s’han disputat corresponen a les diferents categories de les tres especialitats del múixing neu: trineu, esquijòring i canicròs. El Campionat s’ha disputat en dos mànigues, una de nocturna dissabte i una de diürna diumenge i s’han classificat en els primer llocs: en canicròs Javier Torres i Marta Bosch, en trineu amb 4 gossos Carles Calicó, Lluís Cruz en 4 gossos nòrdics i Pablo Ruiz en 2 gossos; i en esquijòring Víctor Carrasco, i Marta Bosch que ha repetit pòdium.

Una prova que té un gran atractiu visual i que col·loca una vegada més les estacions d’esquí pallareses en el món de la competició esportiva.

Aquesta prova ha servit per decidir els nous campions de Catalunya de l’especialitat, ja que aquest any el Campionat se celebra a prova única. Ara, la propera trobada de la Segona Copa Gos Àrtic serà els dies 13 i 14 de febrer a amb una cursa sobre terra puntuable per a la Copa d’Espanya de Múixing.

El Pirineu avui