L’Institut d’Estudis Ceretans ja prepara la 30a edició del Cerdà de l’Any, el guardó que reconeix la tasca social o cultural que una persona o institució ha desenvolupat desinteressadament a la comarca. Enguany i per tal d’aconseguir més participació dels veïns a l’hora de decidir qui s’emporta aquest reconeixement, els seus impulsors han imprès unes butlletes que al febrer es repartiran amb les publicacions locals. D’aquesta manera, tothom qui ho vulgui podrà anotar-hi el seu candidat, que s’afegirà als que proposin directament els ajuntaments de les dues bandes de la frontera.

Un cop s’hagin recollit totes les propostes i després que el jurat comprovi que compleixen les bases per optar al premi, els tres candidats amb més suport passaran a ser els finalistes a Cerdà de l’Any 2016. Serà llavor quan es tornarà a obrir un procés de votació mitjançant una nova butlleta.
Entre els guanyadors de les darreres edicions es troben el Club Poliesportiu de Puigcerdà, Kilian Jornet, la Fundació Adis o l’activista de La Guingueta d’Ix Mercè Marty. El nom del Cerdà de l’any 2016 es coneixerà durant el sopar que tindrà lloc a finals d’abril.

Parlen al vídeo: TOMÀS TORRENT, PRESIDENT INSTITUT ESTUDIS CERETANS

El Pirineu avui