Aquest és en Bernat. Ha nascut aquest dimecres a les sis del matí a l’Hospital de Cerdanya. És el nadó número 200 que neix en aquest centre sanitari transfronterer, que va iniciar la seva activitat el mes de setembre de 2014. Els seus pares, la Lourdes i en Carles, són de Puigcerdà i actualment viuen a Terrassa. Van decidir, però, que tant en Bernat com el seu germà gran, en Gerard, nasquessin a Cerdanya, sobretot pel tracte proper del personal sanitari.

En Bernat no és l’únic nadó que ha nascut aquesta setmana a l’hospital. Dues mares franceses també han escollit aquest centre per donar a llum en Jordi, el bebè 199, i en Maël, el 201. I és que cada vegada són més les parelles de l’Alta Cerdanya que es desplacen fins aquest equipament per fer el seguiment de l’embaràs. Actualment el 27% dels parts són de mares de l’altra banda de la frontera.

Els pares francesos que tenen els seus fills a l’hospital de Cerdanya, i per tant, en territori català, han d’anar al registre civil dels jutjats de Puigcerdà i, posteriorment, enviar els documents al consolat francès de Madrid per tramitar la nacionalitat francesa del nou membre de la família.

L’any passat, l’Hospital de Cerdanya va ser dels pocs centres sanitaris catalans on va augmentar el nombre de naixements.

Parlen al vídeo: LOURDES GARCIA, GERARD I CARLES VALÈNCIA, PARES I GERMÀ D’EN BERNAT – ESTER MUÑOZ, RESPONSABLE INFERMERIA ÀREA MATERNOINFANTIL HOSPITAL CERDANYA

El Pirineu avui