Aquest dimecres s’han presentat dues proves esportives que tindran lloc a Puigcerdà properament. Les dues, a més, seran solidàries, ja que tenen per objectiu recollir fons per la lluita contra el càncer infantil. La primera serà aquest diumenge a les 12h del migdia al llac. Es tracta de la 1a Travessia del Glaç que es fa a l’estat, una prova que consistirà en nedar 225 metres a les aigües gèlides de l’estany i on s’espera que hi participin una vintena de nedadors.

La prova no serà competitiva, ja que els guanyadors seran aquells que més s’apropin al temps que ells mateixos hauran fixat abans. Si el llac està glaçat, els seus organitzadors obriran un canal per tal que els participants puguin completar el recorregut. La temperatura de l’aigua es situarà al voltant dels 3 graus i, per tant, els nedadors comptaran en tot moment amb el suport d’un equip mèdic.

Des de l’ajuntament han volgut destacar el gran nombre de proves esportives que es celebren a la vila i el fet que moltes són de caire solidari.

La segona prova que s’ha presentat és la cursa Sant Silvestre que tindrà lloc el 2 de gener. El què s’obtingui de les inscripcions, tant d’aquesta cursa com de la travessia del llac, es destinarà a l’Associació local contra el Rabdomiosarcoma, un tipus de càncer infantil minoritari. L’entitat ha aconseguit, a més, que la Fundació Leo Messi faci una aportació per aquesta causa.

Parlen al vídeo: PEP VIVES, NEDADOR I IMPULSOR DE LA TRAVESSIA – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui