La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha iniciat el repartiment de cubells específics per l’orgànica. Durant tota aquesta setmana, s’ha instal·lat una carpa a la plaça de les Monges on les persones que vulguin poden passar a recollir els nous cubells que venen amb dos lots de bosses específiques perque es pugui dur a terme el compostatge.

Alhora de passar a recollir els nous cubells es fa una petita xerrada explicativa, per tal de conèixer com s’ha de fer correctament el reciclatge de la fracció orgànica.

Des de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet exposen que és necessari augmentar el nivell de reciclatge d’orgànica que ara es situa al voltant del 18%. L’objectiu d’aquesta campanya és augmentar el percentatge fins el 23% i d’aquesta manera estalviar uns 45.000€ anuals. Amb l’estalvi aconseguit es podria reduir la taxa d’escombraries alhora que s’ajuda al medi ambient amb un correcte reciclatge de la fracció orgànica.

La campanya que ha iniciat ara la Mancomunitat inclou la disponibilitat de les bosses de compostatge de manera gratuïtat a mesura que s’esgotin. Es podran recollir al local de la MancomunItat o la deixalleria.

Parlen al vídeo: JORDI BALLESTER, Especialista en reciclatge

El Pirineu avui