Aquest dilluns a les 12.38 hora oficial, migdia hora solar, s’ha inaugurat el rellotge de sol de l’escola de Castellciutat. La inauguració i calibració del rellotge s’ha fet coincidint amb el migdia solar, just el moment en que el Sol està més alt. D’aquesta manera, a partir d’aquest dilluns el rellotge marcarà sempre l’hora solar correctament.

Juan Vázquez ha estat l’encarregat de construir el rellotge solar i ens ha explicat com ha estat la calibració.

Vázquez ha fet posteriorment una sèrie d’explicacions als estudiants per puguin conèixer el funcionament del rellotge solar. Des de l’escola de Castellciutat valoren molt positivament aquesta iniciativa.

La construcció del rellotge l’ha fet Juan Vázquez que l’ha cedit a l’escola de Castellciutat. Ara espera poder arribar a un acord amb l’Ajuntament de la Seu i els altres centres educatius perquè tots puguin disposar del seu propi rellotge de sol.
Parlen al vídeo: JUAN VÁZQUEZ, Membre Societat Catalana Gnomònica – ELISABET SEGURA, Directora Escola de Castellciutat

El Pirineu avui