Salàs de Pallars ha rememorat aquest cap de setmana la seva tradicional fira de bestiar de peu rodó amb un èxit de públic espectacular. Tant el recinte firal com les diferents representacions han estat plenes a vessar. Una fira que va desaparèixer a principis dels anys 70 per l’arribada de la maquinària agrícola, però que fins llavors havia estat una de les més importants de Catalunya.

La rememoració de la fira porta a la recreació d’alguns espais i aspectes de la fira com el tracte perquè la gent conegui el funcionament de compra-venda de l’època. I enguany com a novetat s’ha començat la col·lecció de quaderns de fira.

La fira tenia una repercussió econòmica molt forta per tots els habitants de Salàs. Cal tenir en compte que una quarta part de les mules que es venien a Catalunya sortien de la fira de Salàs. Avui en dia però també es busca una dinamització econòmica amb la fira a través del turisme.

Durant tot el diumenge s’han pogut veure escenaris per a tots els gustos. Les parades de productes agroalimentaris, artesania i ruc català, la cercavila i ball del Sobrany, enguany amb la Mulassa del Pi de Barcelona convidada, la representació del tracte, el cabaret i teatre al carrer.

Parlen al vídeo: JESÚS SÁNCHEZ, Tècnic AODL – ROSALIA FARRÉ, Regidora cultura – FRANCESC BORRELL, Alcalde de Salàs de Pallars

El Pirineu avui